Užijte si ‍kulinářský zážitek ⁣s plněným zeleninovým dortem ​s jehněčím, který⁤ spojuje lahodnou kombinaci zeleniny a jemného jehněčího masa. Nenechte si ujít tuto lahůdku, která vaše chuťové buňky okouzlí svou bohatou chutí a elegantní prezentací. Snažíte se⁢ o něco ‍nového a originálního‌ na‍ váš slavnostní stůl? ⁤Tento recept je⁣ pro ⁤vás to pravé!

Suroviny

  • 500g mletého jehněčího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 ​paprika
  • 2 mrkve
  • 200g červené čočky
  • 400g rajčatové omáčky
  • 200g těstovin
  • 100g strouhaného sýra
  • sůl, pepř, koření dle chuti

Postup

  1. Na pánvi osmahneme na oleji nasekanou ⁢cibuli, česnek,‌ papriku a na kolečka ⁣nakrájené mrkve.
  2. Přidáme mleté jehněčí maso a za stálého míchání smažíme, dokud ⁣maso ‍zbude hnědé.
  3. Přidáme‍ čočku a zalijeme⁢ rajčatovou⁢ omáčkou. Osolíme, opepříme a přidáme libovolné koření dle chuti.
  4. Vše vaříme do⁢ měkka do chvíle,​ kdy ⁢je čočka uvařená.
  5. Separátně​ uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
  6. Ve⁤ formě střídavě vrstvíme těstoviny a masovou směs, přičemž poslední vrstvou by měly být těstoviny.
  7. Povrch‍ posypeme strouhaným sýrem a dáme‍ péct do trouby vyhřáté na 180°C po dobu 20-30 minut, ‍dokud sýr neztuhne.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *