Šťavnatá a chutná shawarma s tahini omáčkou a osvěžující zeleninou je skvělou volbou pro výjimečný oběd nebo večeři. S tímto receptem si lahodně pochutnáte na kouscích kuřecího masa, zapečené zelenině a krémové tahini omáčce. Vyzkoušejte tento jednoduchý a lahodný recept ještě dnes!
Suroviny
- 400 g kuřecích prsou
- 1 červená cibule
- 1 žlutá paprika
- 1 zelená paprika
- 1 rajče
- 1 okurka
- 4 plátky pita chleba
- 1/2 šálku jogurtu
- 2 lžíce tahini pasty
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl, pepř, olivový olej, koriandr a mletá paprika podle chuti
Postup
- Naťažte kuřecí prsa a nakrájejte je na drobné kousky. Osolte je, okořeňte podle chuti, přidejte olivový olej a nechte marinovat minimálně 30 minut.
- Na pánvi rozpalte trochu oleje a osmahněte kuřecí maso dozlatova. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli a papriky a restujte do změknutí.
- Pita chleby zahřejte ve vyhřáté troubě nebo na pánvi. Na každý chléb rozetřete směs jogurtu smíchaného s tahini pastou.
- Vytvořte na chléb vrstvu z kuřecí směsi a zeleniny. Ozdobte plátky rajčete a okurkou. Posypeme nasekaným koriandrem a mletou paprikou.
- Na závěr připravte tahini omáčku – smíchejte tahini pastu s oloupaným a prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, solí a pepřem.
- Shawarmu podávejte s tahini omáčkou na okraj a své lahodné jídlo je připraveno k podávání.




