Vyzkoušejte náš recept na lahodný kuřecí tajine s citrony a olivami. Tento tradiční marocký pokrm je plný chutí a vůní. Připravte si exotickou večeři, která vás okouzlí svou jednoduchostí a bohatými příchutěmi. Sledujte náš recept a vytvořte si doma skvělou chuťovou zkušenost.
Suroviny:
- 4 kusy kuřecích stehenních řízků
- 2 červené cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 citrony
- 100 g oliv bez jádří
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mleté kurkumy
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi ohřejeme olivový olej a osmahneme na něm nakrájené cibule dozlatova.
- Přidáme na kolečka nakrájený česnek a restujeme ho s cibulí.
- Vykostěné kuřecí stehenní řízky osolíme, opepříme a okořeníme kmínem, paprikou a kurkumou. Přidáme je do pánve k cibuli a česneku a opečeme z obou stran.
- Přidáme olivy a na kolečka nakrájené citrony.
- Zalijeme trochou vody a dušíme pod pokličkou do měkka, asi 30 minut.
- Pokud je omáčka příliš řídká, můžeme ji zahustit trochou škrobu rozmíchaného ve vodě. Omáčku osolíme a opepříme podle chuti.
- Podáváme s čerstvým chlebem nebo kuskusem.




