Pokus o přípravu tradičního iráckého receptu na jehněčí kubbu plné lahodných jemných koření. Tento chutný pokrm je skvělou alternativou k tradičním jídlům a jistě potěší i ty nejnáročnější gurmány. Sledujte náš jednoduchý recept a uvařte si kvalitní jídlo, které potěší všechny vaše smysly.
Suroviny
- 500g jehněčího mletého masa
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 šálek bulguru
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Smíchejte jehněčí mleté maso, cibuli, česnek, bulgur a koření v míse. Dobře promíchejte.
- Formujte směs v koule o velikosti hrášku a dejte stranou.
- Na pánvi si rozpalte olivový olej a osmažte kubby z obou stran, dokud nejsou zlatavé.
- Podávejte s humusem, pitou nebo vařeným rýží.




