Vyzkoušejte tradiční libanonské jídlo Fúl medames se zeleninou, které je plné chutí a zdravých ingrediencí. Tento recept kombinuje vařené fazole Fúl medames s čerstvou zeleninou a bylinkami, což vytváří lahodnou a vyváženou chuťovou kombinaci. Zkuste tento jednoduchý a zdravý recept a pochutnejte si na exotických dobrotech doma.
Suroviny:
- 400 g fúl medames
- 1 cibule
- 2 rajčata
- 1 paprika
- 2 stroužky česneku
- 1 citron
- olivový olej
- sůl, pepř, kmín
- petrželka
Postup:
- Fúl medames předem namočíme do vody a necháme přes noc odstát.
- Na pánvi orestujeme cibuli, rajčata, papriku a prolisovaný česnek na olivovém oleji.
- Přidáme namočené fúl medames a zalijeme vodou, aby byly překryté.
- Přidáme sůl, pepř a kmín podle chuti.
- Vše vaříme a mícháme asi 30 minut, dokud není fúl medames měkký.
- Před podáváním zakápneme šťávou z citronu a ozdobíme nasekanou petrželkou.




