Marocké kofty v rajčatové omáčce jsou lahodným dobrotem plným exotických chutí, které rozzáří váš jídelníček. S těmito pikantními koftami a šťavnatou rajčatovou omáčkou si dopřejete kulinářský výlet do Maroka přímo u vás doma. Naučte se připravit tuto lahodnou specialitu a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny:
- 500g mletého masa (hovězího nebo jehněčího)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička mletého koriandru
- 2 lžíce olivového oleje
- 400g rajčat (drcená konzerva nebo čerstvá rajčata)
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá petrželka na ozdobení
Postup:
- Oloupejte a jemně nasekejte cibuli a česnek.
- Smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, kmín, skořici, papriku, koriandr, sůl a pepř v míse a vytvarujte malé kuličky.
- Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte kofty z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé.
- Přidejte rajčata a nechte omáčku provařit asi 15-20 minut, nebo dokud není omáčka zahustěná.
- Podávejte s čerstvě nasekanou petrželkou a plátky chleba nebo rýže.




