Vyzkoušejte lahodné libanonské jídlo Kibbeh s hovězím mletím! Tento recept kombinuje chutné koření s⁣ jemně ⁣mletým hovězím‍ masem, které je obalené v capučí rýžové krustě. Kibbeh, oblíbené⁢ jídlo z ​Blízkého východu, se hodí jako hlavní chod na večeři nebo jako chutný oběd. Sledujte náš jednoduchý recept a připravte⁤ si doma tuto lahodnou pochoutku!

Suroviny

  • 500 ‍g​ hovězího⁤ mletého masa
  • 2 cibule
  • 1 šálek bulguru
  • 1 lžíce rajčatového​ protlaku
  • 1 ‌lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého ⁤kmínu
  • 1⁢ lžička‍ mleté papriky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Nejprve si ‍připravte⁤ nadýchané těsto z bulguru. Bulgur zalijte vroucí⁢ vodou ⁣a nechte‍ ho nabobtnat.
  2. V ‌míse smíchejte mleté maso, jemně ‌nasekanou cibuli,⁢ rajčatový protlak a koření ​(skořici, kmín, papriku, sůl, pepř). Dobře promíchejte.
  3. Do masa postupně přidejte nabobtnalý⁢ bulgur a​ znovu promíchejte, dokud nevznikne homogenní směs.
  4. V hrnci rozehřejte olivový ‍olej a vytvarujte z masa placičky, ⁤které smažte z ⁣obou stran dozlatova.
  5. Kibbeh podávejte teplé s ⁤čerstvou zeleninovou​ salátem nebo jogurtovou omáčkou. Dobrou ‍chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *