Objavte kouzlo libanonské kuchyně s receptem na osvěžující tabbouleh s čerstvou petrželkou! Tento jednoduchý recept spojuje bulgur, čerstvě nasekanou petrželku, rajčata, jarní cibulku a dressing z olivového oleje a citronové šťávy. Ideální jako lehký oběd nebo jako doplněk k vašemu grilování. Vyzkoušejte náš recept a připravte si zdravou a chutnou salátovou přílohu, která osvěží a potěší každého!

Suroviny

  • 1 šálek bulguru (jemného)
  • 3 šálky nasekané čerstvé petrželky
  • 4 jarní cibulky, nakrájené na tenké plátky
  • 3 střední rajčata, nakrájená na kostičky
  • Šťáva z 1 citronu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1 lžička soli

Postup

  1. Převeďte bulgur do větší mise a zalijte vařící vodou. Nechte stát asi 30 minut, než bulgur absorbuje vodu a změkne. Po změknutí bulgur sceďte a přeneste zpět do mísy.
  2. Přidejte do mísy nasekanou petrželku, jarní cibulku a rajčata.
  3. V malé misce smíchejte citronovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  4. Zálivku přidejte do mísy s ostatními ingrediencemi a dobře promíchejte. Všechny suroviny by měly být rovnoměrně pokryty zálivkou.
  5. Tabbouleh nechte před podáváním nejméně hodinu odpočinout v chladničce, aby se chutě spojily.
  6. Před podáváním promíchejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Podávejte chlazené.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *