Marocké jehněčí⁣ tajine s meruňkami a mandlí je lahodné tradiční marocké jídlo ‍plné exotických⁢ chutí. Skvělá kombinace jemného jehněčího ⁢masa s​ sladkými meruňkami a křupavými mandlemi vás rozhodně nadchne. Vyzkoušejte tento recept a přenesete se alespoň ‌na chvíli do krásného Maroka!

Suroviny

  • 500 ‍g jehněčího masa nakrájeného na kostky
  • 2 cibule ⁢nakrájené na plátky
  • 2 česnekové stroužky nasekané na plátky
  • 2 lžíce ​olivového oleje
  • 1​ lžička ⁣mletého skořice
  • 1 lžička mletého ‍koriandru
  • 1/2 ‍lžičky mleté kurkumy
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého zázvoru
  • 500 ml kuřecího vývaru
  • 100 g sušených meruněk
  • 50 g mandlí
  • sůl‍ a pepř podle ⁢chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm⁣ cibuli a česnek dozlatova.
  2. Přidejte jehněčí maso a opékejte ho z obou stran, dokud není lehce zezlátlé.
  3. Přidejte do pánve ⁤všechny koření (skořici,⁢ koriandr,⁢ kurkumu, kmín, zázvor), osolte a ‌opepřete podle chuti.
  4. Zalijte kuřecím vývarem a nechte vařit asi 1,5 hodiny na mírném ‌ohni, dokud ​maso není měkké.
  5. Přidejte⁢ sušené⁤ meruňky a nechte vařit dalších 10 minut, dokud meruňky nezměknou.
  6. Přidejte do tajine mandle⁤ a promíchejte.
  7. Hotové jehněčí tajine podávejte s⁣ čerstvým chlebem ​nebo plackami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *