Ratatouille je tradiční francouzský recept na zeleninový zábal z Provence plný chutí a vůní slunného jihu. Vychutnejte si pestrou směs rajčat, cuket, baklažánů a papriky s bylinkami a olivovým olejem. Skvělá kombinace pro milovníky francouzské kuchyně! S touto lahůdkou si připravíte skvělý oběd či večeři plnou zdraví a výtečné chuti. Ať už jste vegetarián nebo jen milovník dobře udělaných pokrmů, ratatouille si zamilujete!

Suroviny

  • 2 baklažány
  • 2 cukety
  • 3 papriky (růžová, žlutá, červená)
  • 4 rajčata
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve nakrájejte baklažány, cukety, papriky, rajčata a cibuli na drobné kousky.
  2. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  3. Přidejte nakrájené baklažány, cukety a papriky a dusíme pod pokličkou asi 15 minut.
  4. Poté přidejte nakrájená rajčata a přidejte tymián, sůl a pepř.
  5. Dusíme ještě asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne a není hotová.
  6. Hotovou zeleninu rovnoměrně rozetřeme na velkém plátku těsta na lívance a zaklapneme jej druhou částí těsta.
  7. Potřeme povrch olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 30 minut, dokud není těsto zlatavě hnědé.
  8. Hotový ratatouille podáváme teplé s čerstvým bazalkovým pestem a pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *