Ratatouille je tradiční francouzský recept na zeleninový zábal z Provence plný chutí a vůní slunného jihu. Vychutnejte si pestrou směs rajčat, cuket, baklažánů a papriky s bylinkami a olivovým olejem. Skvělá kombinace pro milovníky francouzské kuchyně! S touto lahůdkou si připravíte skvělý oběd či večeři plnou zdraví a výtečné chuti. Ať už jste vegetarián nebo jen milovník dobře udělaných pokrmů, ratatouille si zamilujete!
Suroviny
- 2 baklažány
- 2 cukety
- 3 papriky (růžová, žlutá, červená)
- 4 rajčata
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky sušeného tymiánu
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve nakrájejte baklažány, cukety, papriky, rajčata a cibuli na drobné kousky.
- Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte nakrájené baklažány, cukety a papriky a dusíme pod pokličkou asi 15 minut.
- Poté přidejte nakrájená rajčata a přidejte tymián, sůl a pepř.
- Dusíme ještě asi 10 minut, dokud zelenina nezměkne a není hotová.
- Hotovou zeleninu rovnoměrně rozetřeme na velkém plátku těsta na lívance a zaklapneme jej druhou částí těsta.
- Potřeme povrch olejem a pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů asi 30 minut, dokud není těsto zlatavě hnědé.
- Hotový ratatouille podáváme teplé s čerstvým bazalkovým pestem a pečivem.




