Připravte si lahodné jemné vinný kuřecí ragú s tímto snadno následovatelným receptem! V návodu najdete podrobné kroky na přípravu kuřete dušeného ve vybraném bílém víně s čerstvou zeleninou a bylinkami. Ideální volba pro rodinnou večeři nebo slavnostní oběd.č
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou bez kůže a kostí
- 2 středně velké cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 ml suchého bílého vína
- 150 ml kuřecího vývaru
- 200 ml smetany na vaření
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžíce hladké mouky
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Nasekaná petrželka pro ozdobu
Postup
- Na středním žáru rozehřejte v pánvi olivový olej a máslo.
- Přidejte nakrájenou cibuli a česnek, a restujte, dokud nezměknou a nezačnou zlatět.
- Kuřecí prsa nakrájejte na menší kusy a přidejte k cibuli s česnekem v pánvi. Opečte z každé strany pár minut, dokud není maso zlatavé.
- Pospite kuřecí kusy moukou, promíchejte a chvíli restujte.
- Zalijte bílým vínem, promíchejte a povařte asi 3 minuty, aby se alkohol vyvařil.
- Přidejte kuřecí vývar, smetanu a tymián. Dobře promíchejte a přiveďte k varu.
- Zmírněte teplotu a duste pod pokličkou 20-25 minut, dokud kuřecí maso není měkké a omáčka se trochu nesníží.
- Na závěr dochuťte solí a pepřem a přidejte nasekanou petrželku.
- Podávejte s rýží, těstovinami nebo pečivem podle vaší chuti.




