Bábovka s jablky a skořicí je lahodný dezert plný šťavnatých kousků jablek a aromatické skořice. Tento recept vám ukáže, jak snadno připravit tuto lahůdku doma a udělat z ní dokonalý zážitek pro vaše chuťové buňky. Podívejte se na náš krok za krokem recept a pusťte se do pečení!

Suroviny

  • 250 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 200 g cukru
  • 4 vejce
  • 2 jablka
  • 1 lžička skořice
  • 1 prášek do pečiva

Postup

  1. Nastrouhejte jablka a smíchejte s lžičkou skořice.
  2. V míse smíchejte máslo a cukr, dokud není směs pěnivá.
  3. Přidejte postupně vejce a dále šlehejte.
  4. Přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a těsto promíchejte.
  5. Přidejte nastrouhaná jablka se skořicí a promíchejte.
  6. Těsto vlijte do formy na bábovku a pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 45 minut.
  7. Nechte bábovku vychladnout a podávejte. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *