Vyzkoušejte skvělý recept na ratatouille s čerstvými bylinkami a fazolkami, který vás okouzlí svou sytou chutí a vůní. Tento tradiční francouzský pokrm je zdravou a lahodnou volbou pro každého, kdo miluje kombinaci čerstvých zelenin a bylinek. Nechte se unést harmonií chutí a udělejte si radost svému jazyku i žaludku!
Suroviny
- 2 veľké baklažány
- 3 malé cukiny
- 2 papriky (červená a žltá)
- 4 paradajky
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 400 g fazuľa
- čerstvé bylinky podľa chuti (bazalka, tymián, petržlen)
- soľ a čierne korenie
- olivový olej
Postup
- Načistite a nakrájajte všetky zeleninové suroviny na rovnaké veľké kocky.
- Na rozohriatej panvici s olivovým olejom opečte cibuľu a cesnak, pridajte nakrájané baklažány a cukiny a orestujte do mäkka.
- Pridajte nakrájané papriky a paradajky a dusíme pod pokrievkou asi 15 minút, pridajte fazuľu.
- Ochutíme soľou, korením a pridáme nasekané bylinky.
- Podávajte teplé s čerstvým chlebom alebo ako prílohu k mäsu.




