Chutný recept na kuře ve vínu se šalotkou, který vám okoření každodenní jídelníček. Křehké kuřecí maso s aromatickou šalotkou, zalité lahodnou omáčkou z bílého vína – jednoduchý a lahodný pokrm, který si zamilujete. Vyzkoušejte tento skvělý recept ještě dnes!

Suroviny

  • 4 kousky kuřecích prsou
  • 200 ml bílého vína
  • 10 šalotek
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý tymián
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte nakrájené šalotky dozlatova.
  2. Přidejte nasekaný česnek a poduste ho s šalotkami.
  3. Přidejte kuřecí prsa a opečte je ze všech stran dozlatova.
  4. Po chvíli přilijte bílé víno a nechte chvilku vařit.
  5. Přidejte větvičky čerstvého tymiánu a osolte a opepřete podle chuti.
  6. Poduste pokrm asi 20-25 minut, dokud kuře není měkké a šťáva se nezredukuje na požadovanou konzistenci.
  7. Smažte na hotoové kuskus nebo brambory a podávejte s vínem z pánve zalitém přes pokrmy.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *