Vyzkoušejte lahodný recept na uzenou kachnu se švestkami, která vás okouzlí svou bohatou chutí a aromatickou vůní. Tato tradiční pokrm je ideální volbou pro oslavu nebo rodinnou večeři. Sledujte jednoduché kroky a připravte si skvělou kombinaci uzeného masa a sladkých švestek, která potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše hosty.

Suroviny

  • 1 uzená kachna
  • 300 g sušených švestek
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • 7 kuliček nového koření
  • sůl, pepř

Postup

  1. Uzenou kachnu omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a cibulovými kousky společně s česnekem osmahneme na pánvi.
  3. Přidáme nakrájenou kachnu a krátce orestujeme.
  4. Přidáme sušené švestky, bobkové listy, nové koření, sůl a pepř. Zalijeme trochou vody a dusíme pod pokličkou, dokud kachna není měkká.
  5. Pokrm podáváme s domácím knedlíkem nebo bramborovou kaší.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *