Chutné kuřecí maso podávané s omáčkou z bílého vína a smetany je ideální pokrm pro romantickou večeři nebo slavnostní příležitost. Tento recept vás naučí, jak připravit lahodnou a elegantní večeři, která potěší všechny milovníky kuřecího masa. Užijte si jedinečnou kombinaci chuti kuřecího masa, vínové omáčky a smetany v tomto jednoduchém a chutném pokrmu.

Suroviny:

  • 4 kousky kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200 ml bílého vína
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř, olej

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidáme kuřecí maso a osmažíme z obou stran dozlatova.
  3. Podlijeme bílým vínem a necháme vařit tak dlouho, dokud se alkohol nevyvaří.
  4. Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme provařit asi 10 minut.
  5. Ochutíme solí a pepřem a můžeme podávat s rýží nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *