Vyzkoušejte náš recept na lahodný Bourguignonský biftek s červeným vínem, který vám rozhodně získá srdce. Připravte si kvalitní hovězí maso zalité aromatickým červeným vínem a nechte se unést bohatou chuťovou paletou tohoto tradičního francouzského jídla. S naším receptem si snadno připravíte skvělý večeři pro sebe i své blízké. Zkuste ho hned!
Suroviny
- 4 kusy bifteků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml červeného vína
- 100 g slaniny
- 200 ml hovězího vývaru
- 2 lžíce másla
- Sůl, pepř, tymián
Postup
- Bifteky osolíme, opepříme a necháme odpočívat při pokojové teplotě asi 30 minut.
- Na pánvi rozpustíme máslo a na něm osmažíme na drobné kousky nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a opékáme, dokud nezezlátne.
- Poté přidáme bifteky a smažíme je z obou stran do zlatova.
- Přilijeme červené víno a necháme chvíli vařit, aby se alkohol vyvařil.
- Přilijeme hovězí vývar a přidáme tymián.
- Pokryjeme poklicí a dusíme na mírném ohni asi 1 hodinu, dokud maso není měkké.
- Podáváme s bramborovou kaší nebo pečenými brambory.




