Zahalte se do chutných zážitků s tradicí irácké kuchyně s receptem na Kubba – lahodný irácký masový placiček plněný pikantním masem a ořechy. Vyzkoušejte domácí verzi tohoto exotického pokrmu a přivítejte nový oblíbený chuťový zážitek do svého jídelníčku. Naše receptura vás provede krok za krokem k dokonalému výsledku plnému orientálních vůní a překvapení pro vaše chuťové buňky. S Kubba si pochutnáte nejen vy, ale i vaše celá rodina!
Suroviny
- 500g mletého masa (hovězího nebo jehněčího)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 šálek pšeničné krupice
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1 vejce
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 lžíce másla
Postup
- Nastrouhejte cibuli a česnek, smíchejte s mletým masem, krupicí, skořicí, kmínem, solí, pepřem a vejcem.
- Vymodelujte malé placíčky z masové směsi a do každého udělejte důlek.
- Do důlku dejte málo másla a uzavřete placíčko tak, aby byl dobře utěsněný.
- Na pánvi rozpalte olej a smažte placíčka z obou stran dozlatova.
- Kubbu můžete podávat s jogurtem nebo salátem.




