Hledáte jednoduchý a lahodný recept na oběd nebo večeři? Vyzkoušejte recept na kuře ve vině a smetaně! Tento pokrm kombinuje jemnou chuť kuřecího masa s bohatou omáčkou z bílého vína a smetany. Rychlý a snadný recept, který určitě potěší vaše chuťové buňky. Podávejte s rýží nebo bramborem a nechte se unést lahodnými chutemi tohoto pokrmu. Naučte se připravit kuře ve vině a smetaně ještě dnes!
Suroviny
- 4 kousky kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 200 ml bílého vína
- 200 ml smetany ke vaření
- sůl, pepř, olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
- Přidáme kousky kuřecího masa a opékáme z obou stran, dokud nezezlátne.
- Přilijeme bílé víno a necháme vařit, dokud se alkohol zcela nevypaří.
- Přilijeme smetanu a promícháme. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme přidat trochu vody.
- Ochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Pokrm můžeme podávat s rýží nebo těstovinami.




