Zážitek z íránské kuchyně s‌ tradiční nudlovou polévkou⁤ Aš-e reshte⁣ plnou chutí a vůní Orientu. Vyzkoušejte tento‍ autentický recept a okořeňte‌ svůj jídelníček⁣ novými exotickými lahůdkami.​

Suroviny

  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce ‍oleje
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička‍ mletého kmínu
  • 1 ‌lžička‍ mleté skořice
  • 200g ‍nudlí
  • 200g fazolí
  • 200g⁣ cizrny
  • salám
  • sůl‌ a pepř podle ⁢chuti
  • čerstvá petrželka‍ na ozdobení

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme‍ olej a​ osmahneme ⁣na ‍něm nadrobno nakrájenou cibuli​ a česnek.
  2. Přidáme⁤ rajčatový protlak, kurkumu, ⁢kmín a skořici a promícháme.
  3. Přidáme nudle, fazole a cizrnu a ⁣zalijeme vodou.
  4. Vše vaříme do⁢ změkčení nudlí a fazolí.
  5. Polévku​ ochutíme solí ⁢a pepřem ⁣a ‍můžeme ‍přidat další koření podle chuti.
  6. Servírujeme polévku ‍posypanou nasekanou petrželkou ​a podáváme s kousky salámu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *