Kuskus s berberským masem a zeleninou je lahodné marocké jídlo plné exotických chutí. Recept kombinuje jemný kuskus s aromatičkým berberským kořením, šťavnatým masem a čerstvou zeleninou. Vyzkoušejte tento jednoduchý a zdravý recept pro skvělou večeři plnou lahodných chuťových zážitků.
Suroviny:
- 200 g kuskusu
- 400 g hovězího masa nakrájeného na kostky
- 1 cibule nakrájená na drobné kousky
- 1 paprika nakrájená na kostičky
- 1 cuketa nakrájená na plátky
- 2 rajčata nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku nasekané
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- sůl, pepř
- olivový olej
Postup:
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte maso spolu s cibulí a česnekem.
- Přidejte papriku, kmín, sůl a pepř a nechte chvíli restovat.
- Přidejte papriku, cuketu a rajčata a nechte dusit, dokud zelenina nezměkne.
- Mezitím si připravte kuskus podle návodu na obalu.
- Smažte kuskus na pánvi s trochou oleje, dokud neztuhnou zlatavou barvou.
- Servírujte kuskus s berberským masem a zeleninou a můžete posypat nasekanou petrželkou nebo koriandrem.





