15. 8. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Argentinská hovězí paela s chorizem
zdroj: Recepty 24/7

Argentinská hovězí paela s chorizem je pestrá a chutná směs hovězího masa, choriza a různých druhů zeleniny, která vás přenesou až do argentinských kulinářských tradic. S tímto receptem si jednoduše připravíte lahodné jídlo, které potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše blízké. Sledujte postup a připravte si tento lahodný pokrm již dnes!

Suroviny:

  • 500g hovězího masa na guláš
  • 200g choriza
  • 1 cibule
  • 2 papriky
  • 2 rajčata
  • 200g hrášku
  • 200g rýže
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, paprika, kmín

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm na kostky nakrájené hovězí maso. Naklápneme solí, pepřem, paprikou a kmínem.
  2. Přidáme na plátky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nakrájené papriky a rajčata. Promícháme a dusíme do měkka.
  3. Přidáme nakrájený chorizo a hrášek, zamícháme a ohřejeme.
  4. Přidáme rýži a zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené. Ochutnáme a dochutíme solí a pepřem.
  5. Přiklopíme poklicí a dusíme do měkka asi 20 minut, dokud rýže neabsorbuje veškerou vodu.
  6. Pokrm podáváme teplý s chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *