15. 8. 2025
Autor: Hana Tobiášová

zdroj: Recepty 24/7
Argentinská hovězí paela s chorizem je pestrá a chutná směs hovězího masa, choriza a různých druhů zeleniny, která vás přenesou až do argentinských kulinářských tradic. S tímto receptem si jednoduše připravíte lahodné jídlo, které potěší nejen vaše chuťové buňky, ale i vaše blízké. Sledujte postup a připravte si tento lahodný pokrm již dnes!
Suroviny:
- 500g hovězího masa na guláš
- 200g choriza
- 1 cibule
- 2 papriky
- 2 rajčata
- 200g hrášku
- 200g rýže
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř, paprika, kmín
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm na kostky nakrájené hovězí maso. Naklápneme solí, pepřem, paprikou a kmínem.
- Přidáme na plátky nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a nakrájené papriky a rajčata. Promícháme a dusíme do měkka.
- Přidáme nakrájený chorizo a hrášek, zamícháme a ohřejeme.
- Přidáme rýži a zalijeme vodou tak, aby vše bylo ponořené. Ochutnáme a dochutíme solí a pepřem.
- Přiklopíme poklicí a dusíme do měkka asi 20 minut, dokud rýže neabsorbuje veškerou vodu.
- Pokrm podáváme teplý s chlebem.





