15. 8. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Zapečená dýně s masovou nádivkou je skvělý recept plný chutí a vůní. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný sezonních surovin a lákavých dochucovadel. S tímto receptem si zamilujete přípravu zapečených dýní a oblíbené masové nádivky. Nechte se inspirovat a připravte si výtečný večeři plnou chutí a radosti z domácí kuchyně.
Suroviny:
- 750 g dýně hokkaido
- 500 g mletého masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička majoránky
- ½ lžičky papriky
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- parmezán na posypanie
Postup:
- Dýni nakrájejte na poloviny, vydlabejte semena a měkké vlákno.
- Na pánvi rozpalte olej, přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a nechte chvilku osmahnout.
- Přidejte mleté maso a restujte až změní barvu.
- Přidejte rajčatový protlak a koření podle chuti.
- Nádivku nalijte do vydlabaných dýní a posypte parmezánem.
- Pokapejte olivovým olejem a dejte zapéct do trouby předehřáté na 180 °C asi 40 minut.
- Po upečení nechte chvilku odpočinout a podávejte.




