18. 8. 2025
Autor: Gabriela Smolková
Kebab Halabi s mletým masem
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si autentický kebab Halabi s mletým masem podle tradičního syrského receptu! Tento chutný a jednoduchý recept vám umožní zavést kulinářskou diverzitu do vaší kuchyně. Kombinuje mleté maso, pikantní koření a čerstvé bylinky, což vytváří perfektní harmonii chutí. Ideální pro rodinné obědy nebo jako gurmánský pokrm na večírky. Zkuste náš recept na kebab Halabi a přesvědčte se, že si můžete vychutnat pravé syrské chutě i u vás doma!

Suroviny

  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 střední cibule, na jemno nasekaná
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1/4 šálku čerstvé petrželky, jemně nasekané
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1/2 lžičky sušeného chilli (volitelné)
  • 1 lžíce olivového oleje plus extra pro grilování

Postup

  1. V míse smíchejte mleté maso s nasekanou cibulí, česnekem, petrželkou, paprikou, kmínem, solí, pepřem a chilli (pokud používáte).
  2. Přidejte olivový olej a důkladně promíchejte rukama, neboť to pomůže spojit všechny ingredience.
  3. Nechejte směs odpočinout v chladničce nejméně 30 minut, aby se spojily chutě.
  4. Předehřejte gril na střední teplotu a lehce jej potřete olejem.
  5. Vezměte směs masa a vytvořte z ní malé válečky nebo placičky. Pokud máte, použijte rovná grilovací špejle a napíchejte každý váleček na špejl.
  6. Grilujte kebaby po dobu 10-12 minut, přičemž je pravidelně otáčejte, dokud nejsou dobře propečené a mírně zhnědlé.
  7. Serve hot, ideally with a side of fresh salad, pita bread, or rice.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *