18. 8. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Nechte se unést exotickou chuťí Marockého kuřete s citrónem. Tento recept spojuje aromatické koření s osvěžující kyselostí citrónu, vytvářející dokonalou kombinaci chutí. Udělejte si exotickou večeři plnou lahodných vjemů s tímto jednoduchým a chutným receptem na Marocké kuře s citrónem.
Suroviny
- 4 kusy kuřecích stehenních
- 1 citrón
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- Sladká paprika podle chuti
- Sůl a pepř
- Čerstvá petrželka na ozdobení
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu. Nastrouháme citrónovou kůru a vymačkáme šťávu z citróna.
- V míse smícháme olivový olej, citrónovou šťávu a kůru, prolisovaný česnek, kurkumu, skořici, kmín, koriandr, sladkou papriku, sůl a pepř.
- Kuřecí stehenní naklepeme, aby se dobře promíchala s marinádou, a necháme alespoň 30 minut odležet.
- Cibuli nakrájíme na půlkolečka a společně s kuřecími stehny dáme do pekáčku.
- Předehřejeme troubu na 180 stupňů a pečeme v ní asi 40-45 minut, dokud kuře není krásně zlaté.
- Po upečení můžeme posypat jemně nasekanou petrželkou a podávat s čerstvým pečivem nebo kuskusem.




