19. 8. 2025
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské masové ragú s těstovinami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný argentinský recept na masové ragú s těstovinami. Kombinace šťavnatého masa, rajčat a aromatických bylinek vytváří bohatou omáčku, která se skvěle hodí k těstovinám. Jednoduchý recept, který si zamilujete!

Suroviny:

  • 500g mletého hovězího masa
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
  • 1 plechovka krájených rajčat
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • 400g těstovin (např. špagety)
  • čerstvá petrželka na ozdobení

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme mleté maso společně s cibulí a česnekem, dokud maso nezezlátne.
  2. Přidáme nakrájenou papriku a smažíme dalších pár minut.
  3. Přilijeme krájená rajčata spolu s šťávou z plechovky a přidáme sladkou papriku, oregano, kmín, sůl a pepř. Promícháme a necháme vařit asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  4. V mezičase uvaříme těstoviny podle návodu na balení.
  5. Scezené těstoviny smícháme s masovou omáčkou a podáváme posypané nasekanou čerstvou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *