19. 8. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na tradiční perské jídlo – Fesenjan s kuřecím masem, které je konzistencí podobné ragú. Toto chutné jídlo se vyznačuje bohatou omáčkou z granátového džusu, ořechů a aromatických koření. Nechte se unést do exotického světa chutí a připravte si toto lahodné jídlo pro svou rodinu či hosty. S receptem na Fesenjan kuřecí s granátovým džusem zaručeně nešlápnete vedle!
Suroviny
- 400g kuřecích prsou
- 1 cibule
- 100g mletých vlašských ořechů
- 2 lžíce granátového džusu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1 lžíce medu
- 300ml kuřecího vývaru
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli.
- Přidáme nakrájená kuřecí prsa a restujeme, dokud nezezlátnou.
- Přisypeme mleté vlašské ořechy, skořici, koriandr, kmín, sůl a pepř.
- Přilijeme granátový džus, med a kuřecí vývar.
- Podusíme pokryté na mírném ohni asi 30 minut, dokud maso není měkké.
- Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s rýží nebo chlebem.




