19. 8. 2025
Autor: Michaela Srncová
Fesenjan kuřecí s granátovým džusem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na tradiční perské jídlo – Fesenjan s kuřecím masem, které je konzistencí podobné ragú. Toto chutné jídlo se vyznačuje bohatou omáčkou z granátového džusu, ořechů a aromatických koření. Nechte se unést do exotického světa chutí a připravte si toto lahodné jídlo pro svou rodinu či hosty. S receptem na Fesenjan kuřecí s granátovým džusem zaručeně nešlápnete vedle!

Suroviny

  • 400g kuřecích prsou
  • 1 cibule
  • 100g mletých vlašských ořechů
  • 2 lžíce granátového džusu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1 lžíce medu
  • 300ml kuřecího vývaru

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme nakrájená kuřecí prsa a restujeme, dokud nezezlátnou.
  3. Přisypeme mleté vlašské ořechy, skořici, koriandr, kmín, sůl a pepř.
  4. Přilijeme granátový džus, med a kuřecí vývar.
  5. Podusíme pokryté na mírném ohni asi 30 minut, dokud maso není měkké.
  6. Případně dochutíme solí a pepřem a podáváme s rýží nebo chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *