20. 8. 2025
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse se zeleninou a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný recept na bouillabaisse se zeleninou a šafránem. Tato tradiční francouzská rybí polévka je plná chuti a vůně a díky přídavku šafránu získává zvláštní jemnost. Skvělá volba pro milovníky mořských plodů a exotických koření. Zaručeně vás ohromí!

Suroviny

  • 500 g mixu mořských plodů (můžete použít krevety, mušle, chobotnice)
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 400 g krájených rajčat z plechovky
  • 1 hrst čerstvých bylinek (petržel, tymián)
  • špetka mletého černého pepře
  • 1 špetka šafránu
  • sůl podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm nasekanou cibuli a prolisovaný česnek.
  2. Přidejte mix mořských plodů a krátce orestujte.
  3. Zalijte zeleninovým vývarem a přidejte krájená rajčata.
  4. Přidejte čerstvé bylinky, mletý pepř, šafrán a sůl.
  5. Nechejte vařit asi 20-30 minut, dokud se nezkonzistuje.
  6. Případně dochuťte podle chuti a podávejte s křupavým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *