21. 8. 2025
Autor: Eliška Krejčová
Kuře s hořčicí a estragonem
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo francouzské kuchyně‍ s naším receptem na ⁤kuře s hořčicí a estragonem. Tato jednoduchá a⁤ elegantní pokrm přináší ⁢lahodnou kombinaci jemného kuřecího masa, ostré‍ dijonské hořčice a aromatického‌ estragonu, který dodá vaší večeři jedinečnou chuť. Perfektní volba pro kdykoliv chcete pohostit​ rodinu nebo⁢ přátele. ‌Vyzkoušejte‌ tento osvědčený recept dnes a připravte si⁤ šťavnaté kuře plné chutí!

Suroviny

  • 1 celé⁤ kuře (cca 1,5 kg)
  • 2 ‌lžíce dijonské ​hořčice
  • 1 lžíce sušeného estragonu
  • 2‌ lžičky soli
  • 1/2 lžičky⁣ černého ⁤pepře
  • 50 ml olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 citron
  • 250 ml‍ kuřecího vývaru

Postup

  • Umyjte kuře a osušte jej papírovou utěrkou.
  • V míse ‍smíchejte hořčici, ⁣estragon, sůl, ​pepř, nasekaný česnek a olivový olej.
  • Směsí potřete ⁣vnější i vnitřní strany ​kuřete.
  • Kuře ⁢umístěte do pekáčku a do břišní ⁤dutiny vložte půlku citronu.
  • Předehřejte⁣ troubu‌ na 190 °C.
  • Kuře​ zakryjte alobalem a pečte⁤ asi 1 hodinu.
  • Následně ‍sundejte alobal, přidejte ​do pekáčku kuřecí vývar a pečte odkryté dalších 30 ⁣minut, dokud kuře nezpění a kůže nebude křupavá.
  • Hotové kuře nechte před krájením odpočinout 10 minut.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *