23. 8. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Sýrový quiche Lorraine je klasické francouzské jídlo plné lahodného sýra, slaniny a smetany. Tento jednoduchý recept je skvělou volbou pro snídani, oběd nebo večeři. Vyzkoušejte ho ještě dnes a nechte se unést bohatou chutí francouzské kuchyně!
Suroviny
- 300 g listového těsta
- 200 g niva sýra
- 200 g uzeného masa
- 4 vejce
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Těsto rozválejte a vyložte jím formu na quiche. Nakládejte nadrobno nakrájený sýr a uzené maso.
- V míse rozšlehejte vejce se smetanou, osolte, opepřete a přidejte oregano.
- Zalijte těsto nivou, masem a níkou a dejte do trouby na 180 stupňů na 30 minut.
- Hotový quiche servírujte teplý. Dochucení můžete podle chuti přidat i nasekanou cibuli nebo bylinky.




