24. 8. 2025
Autor: Roman Žák
Hovězí po burgundsku
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí po burgundsku je klasický francouzský recept, který okouzlí svou bohatou chutí a lahodnou omáčkou. V tomto receptu se hovězí maso dusí společně s kořením, červeným vínem a zeleninou, což vytváří skvělou kombinaci chutí. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a nadchněte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 600 g hovězího masa (plec nebo hýba)
  • 200 g slaniny
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 2 bobkové listy
  • čerstvý tymián
  • čerstvý petržel
  • 400 ml červeného vína
  • 400 ml hovězího vývaru
  • sůl, pepř
  • mouka
  • olej

Postup

  1. Na rozpáleném oleji osmahneme na kostky nakrájenou slaninu.
  2. Přidáme na kousky nakrájené hovězí maso a restujeme dozlatova.
  3. Přidáme nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájenou mrkev a prolisovaný česnek.
  4. Podlijeme červeným vínem a necháme víno zredukovat.
  5. Přidáme hovězí vývar, bobkový list a tymián.
  6. Pokrm přikryjeme poklicí a dusíme na mírném ohni 2-3 hodiny, dokud maso není měkké.
  7. Pokrm dochutíme solí a pepřem, případně zahustíme trochou mouky rozpuštěné ve vodě.
  8. Po uvaření posypeme nasekanou petrželí a podáváme s knedlíkem nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *