24. 8. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Hledáte originální recept na kuřecí hruškový Bourguignon s kořením? Tento lahodný pokrm spojuje klasické francouzské chuti s exotickými kořeněnými tóny. Připravte si ho doma a okuste to neodolatelné spojení chutí!
Suroviny:
- 600g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 2 hrušky, oloupané a nakrájené na kousky
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 mrkev, nakrájená na kolečka
- 1 lžíce hladké mouky
- 400ml kuřecího vývaru
- 200ml červeného vína
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička mleté papriky
- Sůl a pepř podle chuti
- Olivový olej
Postup:
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme kuřecí kousky z obou stran do zlatova. Poté je vyndáme z pánve a odložíme.
- Na stejnou pánvi přidáme cibuli, česnek, mrkev a hrušky a dusíme je dozlatova.
- Přidáme hladkou mouku a smícháme s osmaženými surovinami.
- Zalijeme kuřecím vývarem a červeným vínem, přidáme tymián, mletou papriku, sůl a pepř.
- Na mírném ohni dusíme asi 30 minut, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
- Servírujeme teplé s přílohou dle vlastní chuti. Dobrou chuť!




