24. 8. 2025
Autor: Roman Žák
Kuřecí hruškový Bourguignon s kořením
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte originální recept na kuřecí hruškový Bourguignon s kořením? Tento lahodný pokrm spojuje klasické francouzské chuti s exotickými kořeněnými tóny. Připravte si ho doma a okuste to neodolatelné spojení chutí!

Suroviny:

  • 600g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
  • 2 hrušky, oloupané a nakrájené na kousky
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 mrkev, nakrájená na kolečka
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 400ml kuřecího vývaru
  • 200ml červeného vína
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička mleté papriky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olivový olej

Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme kuřecí kousky z obou stran do zlatova. Poté je vyndáme z pánve a odložíme.
  2. Na stejnou pánvi přidáme cibuli, česnek, mrkev a hrušky a dusíme je dozlatova.
  3. Přidáme hladkou mouku a smícháme s osmaženými surovinami.
  4. Zalijeme kuřecím vývarem a červeným vínem, přidáme tymián, mletou papriku, sůl a pepř.
  5. Na mírném ohni dusíme asi 30 minut, dokud maso není měkké a omáčka zhoustne.
  6. Servírujeme teplé s přílohou dle vlastní chuti. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *