25. 8. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Hovězí burgundské víno s cibulí je lahodné a bohaté jídlo, které si zamiluje každý milovník dobrého jídla. Recept spojuje kvalitní kousky hovězího masa s aromatickou cibulí a bohatou omáčkou z burgundského vína. Připravte si tuto lahůdku doma a nechte se unést chuťovými výbuchy!
Suroviny
- 500 g hovězího masa
- 2 cibule
- 1 lahůdka burgundského vína
- sůl
- olej
Postup
- Nejprve nakrájejte hovězí maso na menší kousky a cibuli na plátky.
- V rendlíku rozehřejte olej a osmahněte na něm hovězí maso z obou stran.
- Přidejte nakrájenou cibuli a restujte dozlatova.
- Zalijte vše lahůdkou burgundského vína a nechte dusit na mírném ohni alespoň hodinu, dokud maso není měkké a šťáva zredukována.
- Po dochucení solí a pepřem podávejte hovězí burgundské víno s cibulí s rýží nebo pečivem.




