31. 8. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné jehněčí kubbeh s čočkou! Tento tradiční středomořský recept spojuje bohaté jehněčí maso s aromatičkou čočkou a exotickými kořeněnými bylinkami. Připravte si chutný a sýtý pokrm plný lahodných chutí a vůní. S námi snadno připravíte skvělé jídlo pro celou rodinu!
Suroviny
- 500g jehněčího mletého masa
- 1 cibule, nasekaná
- 1/2 šálek bílé rýže
- 1/2 šálek žluté čočky
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžička mleté skořice
- sůl a pepř podle chuti
- 1/4 šálku olivového oleje
Postup
- V míse smíchejte mleté maso, cibuli, rýži, čočku, kmín, skořici, sůl a pepř. Vytvořte z této směsi malé kuličky.
- V hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte kuličky z obou stran, dokud nebudou zlatavé barvy.
- Přidejte vodu do hrnce tak, aby kuličky byly zcela ponořené. Vařte na mírném ohni asi 30 minut, dokud maso není propečené a rýže a čočka vařené.
- Po uvaření můžete podávat jehněčí kubbeh s čočkou s čerstvým chlebem nebo salátem.




