31. 8. 2025
Autor: Michaela Srncová
Jehněčí kubbeh s čočkou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné jehněčí kubbeh s čočkou! Tento tradiční středomořský recept spojuje bohaté jehněčí maso s aromatičkou čočkou a exotickými kořeněnými bylinkami. Připravte si chutný a sýtý pokrm plný lahodných chutí a vůní. S námi snadno připravíte skvělé jídlo pro celou rodinu!

Suroviny

  • 500g jehněčího mletého masa
  • 1 cibule, nasekaná
  • 1/2 šálek bílé rýže
  • 1/2 šálek žluté čočky
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžička mleté skořice
  • sůl a pepř podle chuti
  • 1/4 šálku olivového oleje

Postup

  1. V míse smíchejte mleté maso, cibuli, rýži, čočku, kmín, skořici, sůl a pepř. Vytvořte z této směsi malé kuličky.
  2. V hrnci zahřejte olivový olej a osmahněte kuličky z obou stran, dokud nebudou zlatavé barvy.
  3. Přidejte vodu do hrnce tak, aby kuličky byly zcela ponořené. Vařte na mírném ohni asi 30 minut, dokud maso není propečené a rýže a čočka vařené.
  4. Po uvaření můžete podávat jehněčí kubbeh s čočkou s čerstvým chlebem nebo salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *