1. 9. 2025
Autor: Michaela Srncová
Medové cukroví s mandlemi a skořicí
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodné medové cukroví s mandlemi a skořicí. Tato tradiční vánoční dobrotka je jednoduchá na přípravu a skvěle voní ve vaší kuchyni. Navíc si užijete ten správný vánoční pocit při zdobení těchto chutných perníčků. S naším receptem nebudete mít žádný problém a vaše vánoční pečení bude nezapomenutelné. Zkuste tento recept ještě dnes a udělejte si vánoční čas ještě sladší!

Suroviny:

  • 200 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 80 g medu
  • 50 g mletých mandlí
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • vanilkový cukr podle chuti

Postup:

  1. Smíchejte mouku s kypřícím práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.
  2. Přidejte nadrobno nakrájené máslo a prsty promíchejte s moukou do drobivé konzistence.
  3. Přilijte med, přidejte mleté mandle a skořici a vytvořte hladké těsto.
  4. Těsto dejte na 30 minut odpočinout do lednice.
  5. Ze těsta vytvořte malé kuličky a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
  6. Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 10-12 minut, nebo dokud cukroví nezezlátne.
  7. Nechejte vychladnout a pak si pochutnejte na těchto lahodných medových cukrovích s mandlemi a skořicí!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *