1. 9. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné medové cukroví s mandlemi a skořicí. Tato tradiční vánoční dobrotka je jednoduchá na přípravu a skvěle voní ve vaší kuchyni. Navíc si užijete ten správný vánoční pocit při zdobení těchto chutných perníčků. S naším receptem nebudete mít žádný problém a vaše vánoční pečení bude nezapomenutelné. Zkuste tento recept ještě dnes a udělejte si vánoční čas ještě sladší!
Suroviny:
- 200 g hladké mouky
- 100 g másla
- 80 g medu
- 50 g mletých mandlí
- 1 lžička skořice
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- vanilkový cukr podle chuti
Postup:
- Smíchejte mouku s kypřícím práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.
- Přidejte nadrobno nakrájené máslo a prsty promíchejte s moukou do drobivé konzistence.
- Přilijte med, přidejte mleté mandle a skořici a vytvořte hladké těsto.
- Těsto dejte na 30 minut odpočinout do lednice.
- Ze těsta vytvořte malé kuličky a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
- Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 10-12 minut, nebo dokud cukroví nezezlátne.
- Nechejte vychladnout a pak si pochutnejte na těchto lahodných medových cukrovích s mandlemi a skořicí!




