2. 9. 2025
Autor: Michaela Srncová
Zapečená baklažánová mouka s rajčaty
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný vegetariánský recept na zapečenou baklažánovou mouku s rajčaty. Tato jednoduchá a zdravá pochoutka se hodí jako hlavní jídlo nebo jako příloha k masu. Navíc je bohatá na vlákninu a vitamíny. Zpestřete svůj jídelníček tímto chutným pokrmem!

Suroviny:

  • 2 baklažány
  • 4 rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 200g mouky
  • 100g sýra
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup:

  1. Nejprve si nakrájejte baklažány na kolečka a osolte. Nechte je odstát a poté je osušte ubrouskem.
  2. Rajčata nakrájejte na plátky, cibuli a česnek na jemné kousky.
  3. Na pánvi rozpalte trochu oleje a osmahněte na něm cibuli a česnek.
  4. Přidejte rajčata a restujte je do měkkého.
  5. V zapékací misce střídejte vrstvy baklažánů, rajčat a mouky. Osolte, opepřete a zakapejte olejem.
  6. Zapečte v troubě předem vyhřáté na 180 stupňů asi 30 minut.
  7. Nakonec posypte nastrouhaným sýrem a dopečte dozlatova.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *