3. 9. 2025
Autor: Michaela Srncová
Zapečené lilky s masem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné zapečené lilky s masem, kterým okouzlíte své chuťové buňky. Tato jednoduchá a chutná kombinace lilku a masa vytvoří skvělý pokrm, který si zamilují nejen milovníci mořských plodů. Podívejte se na náš recept a pusťte se do vaření ještě dnes!

Suroviny:

  • 500g lilek
  • 300g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 rajčata
  • Soľ, čerstvě mletý pepř, olivový olej, bylinky (bazalka, oregano, tymián)
  • 100g sýra (např. parmazán)

Postup:

  1. Nejdřív si připravíme všechny suroviny. Lílky očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
  2. Z cibule a česneku nakrájíme jemnou kostku a orestujeme na pánvi s olivovým olejem.
  3. Přidáme mleté maso a restujeme, dokud nezmění barvu.
  4. Za koření osolíme, opepříme a přidáme bylinky.
  5. Přidáme nakrájená rajčata a necháme provařit chvilku. Poté směs ochutíme a eventuálně dochutíme.
  6. Lilky vmícháme do masové směsi a vše společně přendáme do zapékací mísy.
  7. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů cca 25-30 minut, dokud sýr na povrchu nezezlátne.
  8. Zapečené lilky s masem podáváme s čerstvým pečivem nebo bramborem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *