4. 9. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte vynikající recept na zapečené jehněčí s rýží a šafránem. Tento lahodný pokrm je bohatý na chuť a jednoduchý na přípravu. Zkombinujte jemně upečené jehněčí s aromatickým šafránem a křehkou rýží a nadchněte své chuťové buňky. S tímto receptem se stanete králem domácí kuchyně!
Suroviny
- 300 g jehněčího masa
- 1 šálek dlouhozrnné rýže
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- šafránová vlákna
- 500 ml vývaru
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánev rozpalte olivový olej a osmahněte na něm na kostky nakrájené jehněčí maso. Osolte a opepřete podle chuti.
- Přidejte na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Projeďte s nimi maso a nechte restovat, dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte rýži a šafránová vlákna. Projeďte a nechte restovat asi 2 minuty.
- Zalijte vše vývarem a nechte vařit do úplného změknutí rýže, občas promíchávejte.
- Hotové jehněčí s rýží přendejte do zapékací mísy a dejte do vyhřáté trouby. Nechte zapečený asi 10 minut na 180 °C nebo dokud nevznikne zlatavá kůrka.
- Po krátkém odpočinku můžete podávat a ozdobit bylinkami podle chuti. Dobrou chuť!




