5. 9. 2025
Autor: Roman Žák
Quiche lorraine s uzeným baconem
zdroj: Recepty 24/7

Quiche Lorraine s uzeným baconem – klasický francouzský pokrm plný sytých chutí. Vyzkoušejte tento recept plný kouzla Francie a překvapte své chuťové buňky lahodnou kombinací krémového těsta, slaného uzeného masa a sýra. Jemný, bohatý a dokonale chutný quiche, který se hodí jako hlavní chod i na večeři. Navíc je rychlý a jednoduchý na přípravu!

Suroviny

  • 400 g listového těsta
  • 200 g uzeného baconu
  • 4 vajíčka
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 150 g ementálu
  • sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup

  1. Na plech vyložený pečícím papírem rozválejte listové těsto a vytvarujte z něj korpus do formy.
  2. Na pánev dejte na kostičky nakrájený bacon a osmahněte ho do zlatova.
  3. V misce smíchejte vajíčka se smetanou, osolte, opepřete a přidejte trochu muškátového oříšku.
  4. Na připravený korpus dejte na drobné kousky nakrájený ementál a uzený bacon.
  5. Obsah zalijte směsí vajíček se smetanou.
  6. Pečte v předehřáté troubě na 180°C asi 30-40 minut, nebo dokud není quiche zlatavá a pevná.
  7. Po vychladnutí podávejte teplou nebo studenou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *