5. 9. 2025
Autor: Gabriela Smolková
Kurz irácké kuchyně pro začátečníky
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo irácké kuchyně s naším receptem pro začátečníky! Od aromatických rýžových jídel až po bohaté masové pokrmy, naučte se snadno připravit tradiční irácké speciality. S našimi podrobnými instrukcemi a tipy získáte vše potřebné pro autentickou chuťovou zkušenost přímo ve vaší kuchyni. Připojte se k nám a prozkoumejte nejen recepty, ale i historii a tradice, které iráckou kuchyni formovaly. Ideální pro kuchaře, kteří chtějí rozšířit své gastronomické horizonty!

Suroviny

  • 1 kg jehněčího nebo kuřecího masa, nakrájeného na kousky
  • 2 velké cibule, nakrájené na kostičky
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce mletého koriandru
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1/2 lžičky mletého skořicového prášku
  • 1/2 lžičky mletého kardamomu
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/2 lžičky mleté kurkumy
  • Sůl a černý pepř podle chuti
  • Olivový olej
  • 300 ml vody nebo vývaru
  • Rýže nebo chléb na podávání

Postup

  1. V hluboké pánvi na středně silném ohni rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli a česnek a restujte, dokud nebudou sklovité.
  2. Přidejte maso a opečte ze všech stran dozlatova.
  3. Přimíchejte všechny koření (koriandr, kmín, skořici, kardamom, hřebíček, kurkumu) a restujte spolu s masem asi 2 minuty, aby se uvolnily chutě koření.
  4. Přidejte rajčatový protlak, vodu nebo vývar, osolte a opepřete podle chuti. Promíchejte a přiveďte k varu.
  5. Snižte teplotu, zakryjte pokličkou a pomalu dusíte asi 1 hodinu, nebo dokud není maso měkké a omáčka se nezredukuje na požadovanou konzistenci.
  6. Podávejte s rýží nebo pita chlebem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *