6. 9. 2025
Autor: Michaela Srncová

zdroj: Recepty 24/7
Chutný a osvěžující dávíde pólové salát je skvělou volbou pro letní grilování nebo jako příloha k hlavnímu jídlu. S lahodnou kombinací rajčat, okurek, oliv a meruňkového dresinku, tento salát jistě osloví vaše chuťové buňky. S tímto receptem si každý užije svěží a zdravou lahůdku plnou vitaminů a minerálů.
Suroviny
- 2 pólové vejce
- 1 konzerva tuňáka v olivovém oleji
- 1 malá cibule
- 3 lžíce majonézy
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na menší kostky.
- Tuňáka rozdrobíme vidličkou a smícháme s vejci.
- Cibuli nakrájíme na jemno a přidáme k vejci a tuňákovi.
- V misce si připravíme zálivku smícháním majonézy, hořčice, citronové šťávy, soli a pepře.
- Zálivkou zalijeme směs se vejci, tuňákem a cibulí a důkladně promícháme.
- Salát necháme chvíli odležet v lednici a podáváme chlazený.




