6. 9. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Neváhejte vyzkoušet recept na lahodné kuřecí kuřecí au vin rouge, což je klasické francouzské jídlo plné chuti a jemného aroma červeného vína. S tímto receptem si užijete skvělou kombinaci šťavnatého kuřecího masa a bohaté omáčky z výrazného červeného vína. Vaše chuťové buňky budou nadšené! S námi se naučíte, jak tento skvělý pokrm snadno a rychle připravit doma. Zkuste tento recept a udělejte radost celé rodině!
Suroviny
- 4 kusy kuřecích prsou bez kostí a kůže
- 200 ml červeného vína
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 400 ml kuřecího vývaru
- sůl, pepř, tymián, bobkový list
Postup
- Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, česnek a na kolečka nakrájenou mrkev.
- Přidáme nakrájená kuřecí prsa a orestujeme je z obou stran dozlatova. Poté vyndáme z pánve.
- Na vymaštěné pánvi přidáme hladkou mouku a za stálého míchání ji zprudka osmahneme. Přilijeme červené víno a vaříme do zhoustnutí.
- Přilijeme kuřecí vývar, přidáme tymián, bobkový list a osolená a opepřená kuřecí prsa. Vaříme pod poklicí přibližně 30 minut.
- Poté omáčku dochutíme, případně dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Smažené kuřecí maso podáváme zalité omáčkou spolu s přílohou dle vlastní chuti.




