7. 9. 2025
Autor: Roman Žák
Kuřecí provensálský hrnec s olivami
zdroj: Recepty 24/7

Tento recept na kuřecí provensálský hrnec s olivami je skvělou volbou pro všechny milovníky francouzské kuchyně. Jednoduchý a chutný způsob, jak připravit křehké kousky kuřecího masa s aromatickými bylinkami a slunečnicovými olivami. Skvělý pokrm pro rodinnou večeři nebo večeři s přáteli. Podívejte se na náš recept a vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 600 g kuřecího masa (např. prsa)
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 200 g cherry rajčat
  • 100 g zelených oliv
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 lžíce sušeného provensálského koření
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na smažení

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a orestujeme ho dozlatova.
  3. Přidáme na kolečka nakrájené papriky, cherry rajčata a olivy.
  4. Přisypeme provensálské koření, osolíme, opepříme a necháme dusit asi 15 minut.
  5. Po uvaření můžeme podávat s rýží nebo čerstvým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *