7. 9. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Tento recept na kuřecí provensálský hrnec s olivami je skvělou volbou pro všechny milovníky francouzské kuchyně. Jednoduchý a chutný způsob, jak připravit křehké kousky kuřecího masa s aromatickými bylinkami a slunečnicovými olivami. Skvělý pokrm pro rodinnou večeři nebo večeři s přáteli. Podívejte se na náš recept a vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 600 g kuřecího masa (např. prsa)
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 200 g cherry rajčat
- 100 g zelených oliv
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 lžíce sušeného provensálského koření
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostky nakrájené kuřecí maso a orestujeme ho dozlatova.
- Přidáme na kolečka nakrájené papriky, cherry rajčata a olivy.
- Přisypeme provensálské koření, osolíme, opepříme a necháme dusit asi 15 minut.
- Po uvaření můžeme podávat s rýží nebo čerstvým chlebem.




