8. 9. 2025
Autor: Gabriela Smolková
Egyptský molokheya s kuřetem
zdroj: Recepty 24/7

Objavte chutě Orientu s tradičním egyptským receptem na molokheya s kuřetem! Molokheya je aromatická polévka připravená z listů juty egyptské, které jsou známé svými zdravotními přínosy. V našem receptu se k nim přidává křehké kuřecí maso, česnek a voňavé koření, což vytváří perfektně vyvážené jídlo plné chuti. Tento jednoduchý a zdravý recept je ideální volbou pro každodenní vaření. Připravte si kus Egypta přímo ve vaší kuchyni a ponořte se do světa exotických chutí a aromat!

Suroviny

  • 1 kg kuřecích částí (stehna, prsa apod.)
  • 250 g sušeného nebo 400 g čerstvého listí molokheyi
  • 2-3 lžíce sušeného koriandru
  • 2 velké cibule, nakrájené na kousky
  • 6 stroužků česneku, jemně nasekaného
  • 2 lžíce másla nebo ghee
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Brokolice podle chuti (volitelné)
  • 1 l vody nebo kuřecího vývaru

Postup

  • V velkém hrnci na středním ohni rozehřejte máslo nebo ghee.
  • Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a smažte, dokud nejsou zlatavé.
  • Přidejte kuřecí díly a osolte a opepřete. Opečte kuře ze všech stran, dokud lehce nezhnědne.
  • Zalijte vodou nebo vývarem tak, aby byla kuřecí díla téměř pokryta. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu a nechte pomalu vařit asi 20-30 minut, dokud kuře není téměř uvařené.
  • Přidejte molokheyu a sušený koriandr, promíchejte a vařte dalších 10-15 minut. Pokud používáte čerstvou molokheyu, může to trvat déle, než změkne.
  • Podle chuti dolaďte solí a pepřem. Přidejte brokolici, pokud ji používáte, a vařte dalších 5 minut, nebo dokud není zelenina měkká.
  • Podávejte horké, ideálně s chlebem nebo rýží, aby se mohly vychutnat šťávy.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *