12. 9. 2025
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse s bylinkovým krutonem
zdroj: Recepty 24/7

Bouillabaisse s bylinkovým krutonem je lahodná a bohatá polévka z mořských plodů, zeleniny a aromatických bylinek, doplněná chrumkavými bylinkovými krutony. Vyzkoušejte tento tradiční francouzský recept a dopřejte si lahodnou chuť Středomoří přímo v pohodlí domova.

Suroviny

  • 600 g různého mořského rybího masa (např. losos, treska, krevety)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • 500 ml rybího vývaru
  • špetka safránu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nasekanou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nakrájené rybí maso a restujte ho dozlatova.
  3. Přidejte nakrájená rajčata, rybí vývar a špetku safránu. Povařte asi 20 minut.
  4. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  5. Servírujte s bylinkovým krutonem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *