13. 9. 2025
Autor: Roman Žák
Franské ratatouille s červeným kari
zdroj: Recepty 24/7

Franské ratatouille s červeným kari je lahodná a aromatická vegetariánská chuťová bomba plná zralých zelenin a exotických koření. Připravte si toto tradiční francouzské jídlo plné barev a vůní a dopřejte si skvělou chuťovou orgii!

Suroviny

  • 2 malé baklažány
  • 2 veľké cukiny
  • 2 papriky (červená a zelená)
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 paradajky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička červeného kari
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Na začiatok si pripravíme všetky suroviny – nakrájame baklažány, cukiny, papriky, cibuľu a paradajky na menšie kúsky.
  2. Na panvici si rozohrejeme olivový olej a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak, až dozlatista.
  3. Pridáme nakrájané baklažány, cukiny a papriky. Osolíme, opepříme a pridáme kari.
  4. Toto zeleninové kari dusíme asi 15-20 minút, kým zelenina zmäkne. Občas premiešame.
  5. Na záver pridáme nakrájané paradajky a necháme krátko prevrieť.
  6. Na záver môžeme pridať ešte trošku korenia podľa chuti.
  7. Servírujeme napríklad s ryžou alebo pečivom. Dobrú chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *