14. 9. 2025
Autor: Roman Žák
Bouillabaisse sýrová polévka s česnekovými grilovanými crostinis
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodnou bouillabaisse sýrovou polévku s česnekovými grilovanými crostinis. Tato tradiční francouzská polévka plná rybího masa a sýrové chuti je skvělou volbou pro chladné večery. Grilované crostinis s česnekovou chutí dodají této polévce ten správný křupavý žár. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a uvidíte, že si ho zamilujete!

Suroviny

  • 500 g sýra gruyère
  • 1 stroužek česneku
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 6 krajíců chleba
  • 1 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička worchestrové omáčky
  • 1 lžička soli
  • 1 l vína
  • 600 ml vývaru
  • čerstvá petrželka

Postup

  1. Načepujte sýr gruyère a nastrouhejte ho na jemné nudličky.
  2. Na česneku proveďte řez a vymačkejte ho z těsně uzavřených stran.
  3. V misce smíchejte sýr, olivový olej, česnek a pepř.
  4. Na pánvičce osmahněte na plameni krajíce chleba a ozdobte je směsí.
  5. Cibuli osmahněte na pánvičce spolu s moukou.
  6. Vlijte do ní víno, přiveďte k varu a za stálého míchání pořádně povařte.
  7. Přidejte vývar, worchestrovou omáčku, dijonskou hořčici a sůl.
  8. Polévku zalijte loužičkou olivového oleje a ozdobte petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *