14. 9. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodnou bouillabaisse sýrovou polévku s česnekovými grilovanými crostinis. Tato tradiční francouzská polévka plná rybího masa a sýrové chuti je skvělou volbou pro chladné večery. Grilované crostinis s česnekovou chutí dodají této polévce ten správný křupavý žár. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a uvidíte, že si ho zamilujete!
Suroviny
- 500 g sýra gruyère
- 1 stroužek česneku
- 4 lžíce olivového oleje
- 6 krajíců chleba
- 1 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička čerstvě mletého pepře
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička worchestrové omáčky
- 1 lžička soli
- 1 l vína
- 600 ml vývaru
- čerstvá petrželka
Postup
- Načepujte sýr gruyère a nastrouhejte ho na jemné nudličky.
- Na česneku proveďte řez a vymačkejte ho z těsně uzavřených stran.
- V misce smíchejte sýr, olivový olej, česnek a pepř.
- Na pánvičce osmahněte na plameni krajíce chleba a ozdobte je směsí.
- Cibuli osmahněte na pánvičce spolu s moukou.
- Vlijte do ní víno, přiveďte k varu a za stálého míchání pořádně povařte.
- Přidejte vývar, worchestrovou omáčku, dijonskou hořčici a sůl.
- Polévku zalijte loužičkou olivového oleje a ozdobte petrželkou.




