14. 9. 2025
Autor: Eliška Krejčová
Smažené kachní prsíčko s pomeranči
zdroj: Recepty 24/7

Objevte ⁢kouzlo perfektně připraveného smaženého ⁢kachního prsíčka s pomeranči! Náš recept vás⁢ krok za krokem provede‍ přípravou⁤ této lahodné⁤ klasiky. ‍Získáte tipy na​ dosažení křupavé kůže a šťavnatého masa. Kachní prsa ⁤doplněná o sladkokyselou‍ pomerančovou omáčku přináší nezapomenutelnou chuťovou harmonii. Ideální volba pro ⁤slavnostní večeři nebo speciální příležitost. ‍Vyzkoušejte⁢ tento⁣ recept a překvapte ⁤své blízké ​nevšedním gurmánským⁢ zážitkem!⁤

Suroviny

  • 2 ⁢kachní prsa
  • 2 pomeranče
  • Sůl, čerstvě⁢ mletý černý pepř
  • Lžíce medu
  • Pár větviček čerstvého tymiánu
  • Olivový olej

Postup

  1. Předehřejte troubu na‌ 200 stupňů⁤ C.
  2. Kachní prsa očistěte, osolte a‌ opepřete.
  3. Na suché pánev‌ položte kachní ‍prsa kůží dolů a nechte je ‍na středním plameni ⁣6-8 minut, dokud kůže nezkřehne.
  4. Otočte prsa a opékejte je dalších 5‌ minut z druhé strany.
  5. Vyhodnoťte část tuku z pánve a přidejte ⁤vymačkanou šťávu z jednoho pomeranče, med a tymián.
  6. Přendejte pánev s kachními prsy do předehřáté ⁤trouby a dopečte asi 10⁣ minut.
  7. Mezitím‌ si připravte pomerančovou omáčku. Na pánvi zahřejte olivový olej, přidejte zbytek pomerančové šťávy a reducejte na polovinu.
  8. Kachní prsa vyjměte z trouby, nechte chvíli odpočinout a poté nakrájejte na plátky.
  9. Servírujte s pomerančovou omáčkou‌ a ozdobte ​plátky zbývajícího pomeranče​ a‍ čerstvým tymiánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *