14. 9. 2025
Autor: Eliška Krejčová

zdroj: Recepty 24/7
Objevte kouzlo perfektně připraveného smaženého kachního prsíčka s pomeranči! Náš recept vás krok za krokem provede přípravou této lahodné klasiky. Získáte tipy na dosažení křupavé kůže a šťavnatého masa. Kachní prsa doplněná o sladkokyselou pomerančovou omáčku přináší nezapomenutelnou chuťovou harmonii. Ideální volba pro slavnostní večeři nebo speciální příležitost. Vyzkoušejte tento recept a překvapte své blízké nevšedním gurmánským zážitkem!
Suroviny
- 2 kachní prsa
- 2 pomeranče
- Sůl, čerstvě mletý černý pepř
- Lžíce medu
- Pár větviček čerstvého tymiánu
- Olivový olej
Postup
- Předehřejte troubu na 200 stupňů C.
- Kachní prsa očistěte, osolte a opepřete.
- Na suché pánev položte kachní prsa kůží dolů a nechte je na středním plameni 6-8 minut, dokud kůže nezkřehne.
- Otočte prsa a opékejte je dalších 5 minut z druhé strany.
- Vyhodnoťte část tuku z pánve a přidejte vymačkanou šťávu z jednoho pomeranče, med a tymián.
- Přendejte pánev s kachními prsy do předehřáté trouby a dopečte asi 10 minut.
- Mezitím si připravte pomerančovou omáčku. Na pánvi zahřejte olivový olej, přidejte zbytek pomerančové šťávy a reducejte na polovinu.
- Kachní prsa vyjměte z trouby, nechte chvíli odpočinout a poté nakrájejte na plátky.
- Servírujte s pomerančovou omáčkou a ozdobte plátky zbývajícího pomeranče a čerstvým tymiánem.




