15. 9. 2025
Autor: Roman Žák

zdroj: Recepty 24/7
Ratatouille se zelím je chutné a zdravé jídlo plné zeleniny a aromatických bylinek. Tento recept kombinuje tradiční francouzskou pikantní zeleninovou směs s čerstvým zelím, které dodává jídlu zajímavou texturu a bohatou chuť. Vyzkoušejte tento lahodný vegetariánský pokrm doma a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 baklažán
- 1 cuketa
- 2 červené papriky
- 400g nasekaných paradajok
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
Postup
- Na panvici rozohrejte olivový olej a orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak.
- Pridajte na kocky nakrájaný baklažán, cuketu a červené papriky a za občasného miešania opražte zeleninu do zmäknutia.
- Potom pridajte nasekané paradajky a nechajte variť ešte 10-15 minút.
- Osolte a okoreňte podľa chuti.
- Servírujte teplé so zeleninovým prílohou alebo čerstvým chlebom.




