17. 9. 2025
Autor: Roman Žák
Svíčková na smetaně s hříbečky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou a tradiční českou svíčkovou na smetaně s hříbečky. Tento klasický recept zaručeně potěší vaše chuťové buňky! Sledujte náš krok za krokem průvodce a připravte si svíčkovou jako od babičky. Vařte s láskou a chuťte s radostí. Ať vám svíčková chutná!

Suroviny

  • 600 g hovězí svíčkové
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 200 g hříbků
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 ml vývaru
  • lžíce oleje
  • lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 bobkový list
  • sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a máslo a osmahněte na něm nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a hříbky.
  2. Přidejte nakrájenou svíčkovou a nechte ji zezlátnout ze všech stran.
  3. Po chvíli přisypte mouku a restujte dál, dokud nebude jemně hnědá.
  4. Zalijte vývarem a nechte provařit alespoň 1,5 hodiny na mírném ohni.
  5. V hrnci přiveďte k varu smetanu, přidejte bobkový list a dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
  6. Poté omáčku rozmixujte a přelijte ji přes nasekanou svíčkovou. Podávejte s houskovým knedlíkem nebo bramborovým pyré.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *